Δημήτρης Καιρίδης

keridis_t

mailcv1

Ο Δημήτρης Καιρίδης είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τα πιο πρόσφατα βιβλία του έχουν τίτλο Η Αμερικανική Εξωτερική Πολιτική και η Συντηρητική Αντεπανάσταση: Ο Μπους, η Τρομοκρατία, το Ιράκ και το Ισλάμ, Αθήνα: Εκδόσεις Ι. Σιδέρης, 2008, καθώς και το The Historical Dictionary of Modern Greece, London: The Scarecrow Press, Inc., 2009.

Ο Δ. Καιρίδης είναι επιστημονικός σύμβουλος του Ιδρύματος Κωνσταντίνου Γ. Καραμανλής και αναπληρωτής διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου. Στο παρελθόν, διετέλεσε αρθρογράφος στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. Υπηρέτησε ως καθηγητής στην έδρα Κων/νου Καραμανλή στη Σχολή Fletcher του Πανεπιστημίου Tufts, ως διευθυντής του Ιδρύματος Κόκκαλη στην Αθήνα, ως διευθυντής του Προγράμματος Κόκκαλη για τη Νοτιοανατολική και Κεντροανατολική Ευρώπη του Πανεπιστημίου Harvard στη Βοστώνη και ως ερευνητικός σύμβουλος στο Institute for Foreign Policy Analysis των Η.Π.Α.

Επιπλέον, από το 2002 διευθύνει τα Θερινά Σεμινάρια Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων της Ολυμπίας, σε συνεργασία με πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, και από το 2009 το δίκτυο προβληματισμού και δράσης “Ναυαρίνο” στη Θεσσαλονίκη. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των ιδρυμάτων Θεμιστοκλή και Δημήτρη Τσάτσου Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Καλλιόπης.