Κρίση στην Ουκρανία – Εκδήλωση Απριλίου 2014 στην Κομοτηνή

Το Ίδρυμα ταξιδεύει και οργανώνει την πρώτη επιστημονική του εκδήλωση στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 και ώρα 17:30 πάνω στο εξαιρετικά επίκαιρο θέμα της κρίσης στην Ουκρανία! 

Το Ίδρυμα Καλλιόπης Κούφα για την Προαγωγή τους Διεθνούς Δικαίου και την Προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ταξιδεύει και οργανώνει την πρώτη επιστημονική του εκδήλωση στην Κομοτηνή τη Δευτέρα 7 Απριλίου 2014 πάνω στο εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον θέμα της κρίσης στην Ουκρανία!

Ο τίτλος της εκδήλωσης είναι:

Η Κρίση στην Ουκρανία: όψεις διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων

Οι εισηγητές θα είναι οι:

 • Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Νομική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Μέλος του ΔΣ του Ιδρύματος
  Τίτλος εισήγησης: Ζητήματα του δικαίου χρήσης βίας στην Ουκρανία 
 • Βασίλης Γραμματίκας, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης
  Τίτλος εισήγησης: Η προστασία των μειονοτήτων στην Ουκρανία και οι πολιτικές των αποσχίσεων 
 • Μίλτος Σαρηγιαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Νομική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
  Τίτλος εισήγησης: Ζητήματα κυριαρχίας και κρατικής ευθύνης με αφορμή την κρίση στην Κριμαία 
 • Σωτήρης Σέρμπος, Λέκτορας Διεθνούς Πολιτικής, Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ερευνητικός Εταίρος, Jean Monnet European Centre of Excellence, ΕΚΠΑ
  Τίτλος εισήγησης: Ευρωατλαντικές προσεγγίσεις και γεωπολιτικές δυναμικές: Η περίπτωση της Ουκρανίας 
 • Φίλιππος Προέδρου, Επισκέπτης Καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας και Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων στο Αμερικανικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης (ACT)
  Τίτλος εισήγησης: Οι ενεργειακές σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας μετά την κρίση της Ουκρανίας

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στη Νομική Σχολή Θράκης, Κωνσταντίνος Ρέμελης.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014 και ώρα 17:30, στο Παλιό Αμφιθέατρο της Νομικής Σχολής, Παναγή Τσαλδάρη 1, Κομοτηνή. Οι εγγραφές για όσους φοιτητές θέλουν βεβαίωση παρακολούθησης θα αρχίσουν στις 17:00.

Η εκδήλωση τελεί υπό την ευγενική χορηγία των Εκδόσεων Σάκκουλα.

Αναλυτικό πρόγραμμα ημερίδας «Η κρίση στην Ουκρανία: Όψεις διεθνούς δικαίου και διεθνών σχέσεων».

Αφίσα ημερίδας